TDOTA – Thinking Day on the Air

TDOTA – Thinking Day on the Air

De TDOTA is in 1985 ontstaan in Engeland tijdens het jubileumjaar van 75 jaar scouting. De WAGGGS wilde net als de WOSM een eigen Jamboree on the Air. Als datum werd gekozen voor het 3e volle weekend van februari rond de geboortedag van Lord Baden Powell. Zo konden de girlscouts contacten leggen en vriendschappen sluiten via radiosignalen door de lucht.
TDOTA is in Engeland en Canada erg populair en minder bekend bij de overige landen in de wereld.
Het organiseren van de TDOTA verschilt niet veel van de JOTA/JOTI. Als groep ga je op zoek naar één of meerdere radio zendamateur bij jouw in de buurt en misschien hebben jullie die wel binnen je eigen vereniging. Verzin een leuk programma met als thema ‘communicatie’. Het enige verschil is dat er geen speciale toevoeging aan de roepletters aangevraagd hoeft te worden bij het LJJO (Landelijke Jota Joti Organisatie) en hier ook geen kosten aan verbonden zijn. Wel adviseren wij je om als deelnemende groep te registreren op de website van TDOTA.
Eventueel is het mogelijk om door de radio zendamateur een speciale call aan te laten vragen bij het Agentschap Telecom. Dit is al vaak binnen 1 dag geregeld.