Over ons

Over ons

Radio Scouting is een groep enthousiaste scouts die interesse hebben in techniek en communicatie. Onze groep bestaat uit een aantal radio zendamateurs en jeugdleden van verschillende scouting verenigingen.
Onze activiteiten zijn vooral gericht op de jeugd die met name ge├»nteresseerd zijn in techniek en communicatie. Wij ondersteunen en organiseren scouting gerelateerde radio activiteiten zoals de JOTA/JOTI en TDOTA, of een scouting bijeenkomst bij je vereniging. Bij zo’n scouting bijeenkomst leggen we het beginsel uit van communicatie tot aan het maken van radio verbindingen. Maar ook nemen we deel aan radio wedstrijden zoals contesten. Bij evenementen zoals de Duinenmars in Den Haag zijn we te vinden op het startterrein waar we informatie geven over radio activiteiten binnen scouting. In een grote tent staan radiozenders opgesteld alwaar demonstraties gegeven worden en waar men zelf contacten kunnen leggen.
Gedurende de zomerperiodes zijn we actief in de zomerkamprondes. Op scouting Label terrein ‘Het Bieslandse Bos’ in Pijnacker/Nootdorp kunnen kampeerders dan via de radio hun ervaringen uitwisselen met andere scouts die op kamp zijn.

Vind je het leuk om eens tijdens een activiteit of evenement eens te komen kijken of deel te nemen of heb je interesse? Laat het ons weten. Stuur een mail naar radioscouting@pi4rs.nl